Αρχική

Καλώς ήρθατε

    Το Aelios Hotel είναι ένα καινούριο design hotel Α’ κατηγορίας, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα που έχει αριστοτεχνικά αναπαλαιωθεί. Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, στη δυτική συνοικία “Τοπανάς”, όπου μπορείτε να δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα, αλλά και να βρείτε ταβέρνες, καφέ, μπαρ και καταστήματα.

     Καθώς περνάτε από την εξωτερική πόρτα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε ψηλούς τείχους που αφήνουν το θόρυβο του δρόμου εκτός του ξενοδοχείου, βλέπετε τη μεγάλη, εντυπωσιακή και δενδροφυτεμένη αυλή, που σας καλωσορίζει σε μία από τις πιο εκλεκτικές εμπειρίες διαμονής της ζωής σας. Η αυλή των 180 τμ του ξενοδοχείου, ίσως η μεγαλύτερη αυλή στην Παλιά Πόλη των Χανίων, είναι το μέρος όπου θα απολαμβάνετε χαλαρές στιγμές κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

     Η αναπαλαίωση του κτιρίου του ξενοδοχείου έγινε πολύ προσεκτικά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά της καλύτερης ποιότητας. Το αποτέλεσμα ακολουθεί πιστά την αρχική αρχιτεκτονική, καθώς διατηρούνται οι αυθεντικές καμάρες και οι αρχικοί χώροι του ξενοδοχείου. Στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου θα βρείτε επίσης μερικά από τα αυθεντικά παλιά έπιπλα του κτιρίου, τα οποία έχουν αναπαλαιωθεί με εξαιρετικό τρόπο από έναν έμπειρο συντηρητή επίπλων.

     Στο ισόγειο του κτιρίου βρίσκετε η ρεσεψιόν όπου σας υποδέχονται με ιδιαίτερα φιλική και ζεστή διάθεση ενώ στον 1ο και τον 2ο όροφο βρίσκονται τα 5 πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου.

     Ελπίζουμε η φιλοξενία μας στο AELIOS να σας μείνει αξέχαστη.

Tο ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Το Aelios Hotel βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων: Στο δυτικό άκρο της οδού Ζαμπελίου, τον πιο γραφικό πεζόδρομο της Παλιάς Πόλης. Η γειτονιά του ξενοδοχείου ονομάζεται Τοπανάς, από την τουρκική λέξη “tophane”, που σημαίνει “οπλοστάσιο”, καθώς στη γειτονιά βρισκόταν το παλιό ενετικό κτίριο του οπλοστασίου. Διαβάστε περισσότερα

Εγκαταστάσεις

Το Aelios Hotel συνδυάζει την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία με την κομψότητα της εποχής μας. Τα 5 πολυτελή δωμάτια του, που βρίσκονται στον 1ο και τον 2ο όροφο του κτιρίου, είναι ο ιδανικός συνδυασμός του στυλ και της παράδοσης.

Η εξαιρετική διακόσμηση των δωματίων είναι έργο του διακοσμητή Αντώνη Καστρινάκη και είναι κομψή, λιτή και λειτουργική. Τα κεραμικά έργα τέχνης στους τοίχους των δωματίων είναι δημιουργίες της γλύπτριας Αναστασάκη.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν υπέρδιπλα κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, που συμπληρώνονται από σεντόνια και πετσέτες Guy Laroche®. Τα δωμάτια διαθέτουν μεγάλα, ψηλά παράθυρα που επιτρέπουν να μπει άφθονο φως και καθαρός αέρας, και προσφέρουν άπλετη θέα στην όμορφη αυλή του ξενοδοχείου και σε εξωτερικούς χώρους.