Τοποθεσία

Aelios: Ένα όμορφο design hotel στη συνοικία Τοπανάς της παλιάς πόλης των Χανίων

     Το Aelios Hotel βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της παλιάς πόλης των Χανίων: Στο δυτικό άκρο της οδού Ζαμπελίου, τον πιο γραφικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Η γειτονιά του ξενοδοχείου ονομάζεται Τοπανάς, από την τουρκική λέξη “tophane”, που σημαίνει “οπλοστάσιο”, καθώς στη γειτονιά βρισκόταν το παλιό ενετικό κτίριο του οπλοστασίου.

     Η τοποθεσία του Aelios Hotel δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη: Σε απόσταση αναπνοής από όλα τα υπέροχα αξιοθέατα της παλιάς πόλης των Χανίων, αλλά και σε ένα σημείο που είναι ήσυχο, σε αντίθεση με τα περισσότερα γειτονικά σοκάκια. Ο Τοπανάς είναι το “κρυφό μυστικό” των έμπειρων ταξιδιωτών στα Χανιά, που τον προτιμούν για τη διαμονή τους, καθώς συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση στην παλιά πόλη με την αίσθηση της παλιάς παραδοσιακής χανιώτικης φιλοξενίας.

Παλιά πόλη Χανίων: Η καρδιά του “κοσμήματος της Μεσογείου”

     Η πόλη των Χανίων, κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας στην Κρήτη, έγινε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Μεσογείου, που μαζί με το μαγευτικό ενετικό λιμάνι των Χανίων αποτελούν μέχρι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Μεσογείου.

     Η παλιά πόλη των Χανίων είναι ένας λαβύρινθος από λιθόστρωτα σοκάκια, τα οποία είναι γεμάτα από παμπάλαια υπέροχα κτίρια της εποχής της Ενετοκρατίας, που έχουν αριστοτεχνικά αναπαλαιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και τώρα λειτουργούν ως ταβέρνες, καφετέριες, ξενοδοχεία, μικρά καταστήματα κοκ.

     Για τους περισσότερους επισκέπτες της Κρήτης, η καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία στο νησί είναι το να “χαθούν” σε αυτό το δίκτυο από σοκάκια που πηγαίνουν προς κάθε κατεύθυνση, δημιουργώντας μια ευχάριστη έκπληξη. Οποιαδήποτε περιγραφή αυτής της πανέμορφης περιοχής είναι φτωχή, μπροστά στη μοναδική εμπειρία του να είσαι εκεί ο ίδιος και να το βιώνεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Ενετικό Λιμάνι Χανίων: Ένα μέρος τόσο όμορφο που πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε

     Η παλιά πόλη απλώνεται γύρω από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το οποίο είναι το καλύτερα διατηρημένο ενετικό λιμάνι, μετά από αυτό της ίδιας της Βενετίας. Εκεί θα βρείτε πολύ σημαντικά κτίρια όπως το Φρούριο Φιρκά, το οποίο στεγάζει τώρα το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, τον πρόσφατα ανακαινισμένο Φάρο των Χανίων, ο οποίος ονομάζεται και “Αραβικός Φάρος” από τους εργάτες που τον αναπαλαίωσαν κατά την οθωμανική κατοχή του νησιού, το χαρακτηριστικό Γιαλί Τζαμί, ή Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν, το ωραιότερο κτίριο της οθωμανικής εποχής, το Παλιό Θαλάσσιο Τείχος, και τα επιβλητικά Ενετικά Νεώρια, το μεγαλύτερο από τα οποία έχει αναπαλαιωθεί εξαιρετικά και σήμερα στεγάζει το εντυπωσιακό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

     Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων είναι ένα μέρος τόσο υπέροχο, που θα θέλετε να το δείτε ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στα Χανιά. Για να ζήσετε την εμπειρία σε όλο της το μεγαλείο, ξεχάστε για λίγο ότι ζείτε στον 21ο αιώνα, και απλά επιτρέψτε στο μυαλό σας να ταξιδέψει στους περασμένους αιώνες – και επίσης, έχετε την φωτογραφική σας μηχανή έτοιμη, καθώς οι φωτογραφίες που θα βγάλετε σε αυτήν την απίστευτα γραφική περιοχή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μερικές από τις καλύτερες της ζωής σας.