Το Ξενοδοχείο

Aelios Hotel: Ένα ξεχωριστό design hotel στην παλιά πόλη των Χανίων

     Το Aelios Hotel είναι ένα καινούριο design hotel Α’ κατηγορίας, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα που έχει αριστοτεχνικά αναπαλαιωθεί. Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, στη δυτική συνοικία “Τοπανάς”, όπου μπορείτε να δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα, αλλά και να βρείτε ταβέρνες, καφέ, μπαρ και καταστήματα.

     Καθώς περνάτε από την εξωτερική πόρτα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε ψηλούς τείχους που αφήνουν το θόρυβο του δρόμου εκτός του ξενοδοχείου, βλέπετε τη μεγάλη, εντυπωσιακή και δενδροφυτεμένη αυλή, που σας καλωσορίζει σε μία από τις πιο εκλεκτικές εμπειρίες διαμονής της ζωής σας. Η αυλή των 180 τμ του ξενοδοχείου, ίσως η μεγαλύτερη αυλή στην Παλιά Πόλη των Χανίων, είναι το μέρος όπου θα απολαμβάνετε το πρωινό σας και το καταφύγιό σας για πιο χαλαρές στιγμές κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

     Η αναπαλαίωση του κτιρίου του ξενοδοχείου έγινε πολύ προσεκτικά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά της καλύτερης ποιότητας. Το αποτέλεσμα ακολουθεί πιστά την αρχική αρχιτεκτονική, καθώς διατηρούνται οι αυθεντικές καμάρες και οι αρχικοί χώροι του ξενοδοχείου. Στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου θα βρείτε επίσης μερικά από τα αυθεντικά παλιά έπιπλα του κτιρίου, τα οποία έχουν αναπαλαιωθεί με εξαιρετικό τρόπο από έναν έμπειρο συντηρητή επίπλων.

     Το πρωινό σας, το οποίο θα προσφέρεται κατόπιν συνεννόησης με την ρεσεψιόν, παρασκευάζεται από τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει η ρεσεψιόν και η κουζίνα ενώ στον 1ο και τον 2ο όροφο βρίσκονται τα 5 πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου.

Aelios Hotel: Μια ιστορία που περνά από γενιά σε γενιά

     Το κτίριο του ξενοδοχείου χτίστηκε τον 18ο αιώνα σε ένα εξαίρετο αρχιτεκτονικό στυλ που συνδυάζει ενετικά και οθωμανικά στοιχεία. Αγοράστηκε από τον έμπορο Νικόλαο Βαλάκη το 1926. Σήμερα το κτίριο και το ξενοδοχείο ανήκουν στο Νικόλαο Βαλάκη, εγγονό του προαναφερθέντος εμπόρου, ο οποίος φέρει το όνομά του.

     Το Aelios Hotel είναι ένα νέο ξενοδοχείο που προσφέρει όλες τις ανέσεις και ευκολίες στον απαιτητικό επισκέπτη. Ωστόσο, η μεγάλη ιστορία και η αίσθηση των περασμένων αιώνων που χαρακτηρίζουν το κτίριο και τη γειτονιά του, θα σας κάνουν να νιώσετε ότι έχετε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, σε μια εποχή που η ζωή ήταν πιο αυθεντική και είχε πιο αργούς ρυθμούς, και που οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικά φιλικοί και φιλόξενοι, κάτι που στα σύγχρονα Χανιά εξακολουθεί να ισχύει.

     Σας περιμένουμε για να σας καλωσορίσουμε στο Aelios Hotel, ένα από τα πιο εκλεκτά design hotels στα Χανιά, και να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε υπέροχες διακοπές με άνεση και στυλ. Η διαμονή σας στο Aelios Hotel συνδυάζει όλες τις σύγχρονες ανέσεις με το νοσταλγικό άρωμα του παρελθόντος. Αυτό, μαζί με τη μοναδική εξυπηρέτησή μας, θα δημιουργήσει μια εξαιρετική εμπειρία διαμονής που θα θυμάστε ευχάριστα για χρόνια.